Traži se Account Executive

Ako tvoja prošla agencija i ti niste kliknuli, klikni ovde.

Traži se Account Executive

Ako moraš da pročitaš ovaj pasus da bi znao više o nama, onda ovaj oglas najverovatnije nije za tebe. Ako ne znaš ko smo, a oglas jeste za tebe, najverovatnije ćeš imati kod koga da se raspitaš o nama. Ako znaš ko smo samo sa naših društvenih mreža, najverovatnije imaš pogrešnu sliku o nama.

 

Mi smo jedna obična advertajzing agencija. Nekad malo kreativnija, uglavnom digitalna, dosta mlada, ali što bi rekli bosanci To ti je to, ba.

A ti si...

 

…možda do godinu dana u digital agenciji. Vodiš Facebook stranice i Instagram profile za klijente. Znaš da uslikaš flatlay fotku i muka ti je već od njih. Puštaš Facebook oglase. Učestvuješ na digital pitchevima. Doprinosiš predlozima digital kampanja, ali verovatno ih ne praviš samostalno.

 

…možda junior copywriter ili junior dizajner koji želi da se oproba više u digitalu ili accountu. Što sigurno znači da si senior ludak, ali mi ne diskriminišemo. To je skroz ok, ali ako prođeš test, imaćemo ozbiljan razgovor o istrajnosti i posvećenosti životnim eksperimentima.

 

…sigurno po prirodi generalista/slasher/hustler/jack of all trades. Ujutru plivaš u excelu, a popodne brusiš copy. Imaš ideju kako oživeti influencer marketing, ali verovatno i dalje šalješ istu listu svaki put jer nema se vremena za istraživanje. Imaš super ideju za vlog seriju, ali nemaš klijenta koji će je kupiti. Razumeš analitiku i znaš kada analitika prestaje da bude bitna. Imaš kidalicu od kampanje u glavi sa presmešnim TV spotom, social aktivacijom u koju će se svi uključiti, ali nikako da sedneš da sklopiš prezu za to. Imaš puno potencijala i želiš tim koji će te svaki dan izazivati da taj potencijal i ostvariš.

 

Posao je...

 

ono što od njega napraviš, u zadatim okvirima. Svaki naš klijent je jedinstven. Ne kao pahulja, jer obično ostane sa nama duže od jedne zime, nego ima različite potrebe. Za neke kopamo po analitici, za neke samo fotkamo i snimamo, za neke filozofiramo o psihologiji sprskog post tranzicionog društva, za neke bacamo fore, a za neke kombinujemo sve to.

 

Ovo što sledi nije lista zahteva, ali jeste sve na čemu radi 6 Account Executive-a u našoj agenciji. Neki više rade account, neki više copy, neki više fotkaju, ali znaju sve sa liste. Ti ne moraš da znaš, ali ako želiš da radiš kod nas, moraš da želiš da naučiš deo koji ne znaš. Account

 

Executive može da:

 

  • Napravi plan postova u skladu sa kampanjom za Facebook, Instagram, Instagram story
  • Fotografiše i obradi fotografiju sa proizvodom klijenta
  • Napiše scenario za kratak social video, snimi ga i montira
  • Zajedno sa timom kreira digitalnu kampanju i uobliči taj predlog u powerpoint prezentaciju
  • Napravi media plan za Facebook ili Google oglašavanje, uradi optimizaciju i izveštaj
  • Organizuje influencer kampanju koja je u skladu sa brendom i kampanjom
  • Napiše brief dizajneru za produkciju banera na osnovu KV-ja za sve formate iz media plana.


Ako ti to zvuči cool...

 

Pošalji nam mejl i pitchuj nam svoju originalnu ideju za post / video / kampanju za bilo koji brend. Nešto što baš misliš da je cool. Pošalji i CV.

 

Sledeći korak je kratak razgovor i pisani Svi mrzimo opšta mesta kao što je “Gde vidiš sebe za 5 godina?” Da bismo to izbegli, pričaćemo konkretno, a to bolje radi kada se fokusiraš i daš nam neke ideje o kojima da diskutujemo. Test je, dakle, osnova za poslednji korak:

 

Intervju. Ništa strašno - ako su ljudi koji su izgovorili sledeće rečenice dobili posao, ovaj korak ti sigurno neće biti problem:

 

“Nemam Instagam, smaraju me društvene mreže strašno”

“U jbt, to je strašno glupo što sam rekao.”

“Pa kad mi kažeš cigla, ja odmah pomislim ubiješ čoveka i umotaš ga u tepih”

5